LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS Hazırlığındaki Ailelere Kaygı Yönetimi Önerileri!

LGS heyecanı devam ediyor. Profesyoneller, LGS’ye yaklaşan adaylar ve aileleri için kaygı konusunda uyarılarda bulundu. Kendinizi kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Sınavlar öncesi öğrencilerin kaygı yaşayabileceğini belirten uzmanlar, kaygının öğrenilen bilgilerin sınavda etkili bir şekilde kullanılmasını engellediğini ve başarısızlığa neden olduğunu vurguluyor.

LGS sınavına yaklaşırken sınav kaygısının gerçek performansı etkilediğini belirten Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sadece sınav gününü ve sonucunu düşünmeyin. Sevdiklerinizle zaman geçirin. tavsiyesinde bulundu. Ailelere dikkat etmeleri gereken noktalara da değinen Taşkın, pozitif gibi görünen ancak çocuklarda ciddi kaygıya neden olabilen ‘sen yaparsın, sen en iyi liseye layıksın’ gibi sözlerin kaçınılması gerektiğine dikkat çekti ve kontrol edemeyen bir ebeveynin devamlı çocukla olmasının doğru olmadığını belirtti. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, 15 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde sınava girecek öğrencilere ve ailelerine kaygı yönetimi hakkında önerilerde bulundu.

Kaygıyı baskılamayın, kontrol altında tutmaya çalışın!

Sınav kaygısının, önceden öğrenilen bilgilerin sınav sırasında etkili bir şekilde kullanılmasını engellediğini ve başarının düşmesine yol açtığını belirten Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sınavın anlamı, zihindeki önemi, ailesi ve arkadaşlarındaki yeri ve sınava verdiği değer, sınav kaygısını etkiler dedi. Stresle başa çıkmak için adımlar olduğunu belirten Taşkın, Gerçekçi olmayan düşünceleri gözden geçirmek ve değiştirmek önemli. Nefes alma ve gevşeme egzersizleri, kaygıyı bastırmak yerine belirli bir seviyede tutmak ve dikkati başka yerlere odaklama teknikleri, kullanılabilecek baş etme yöntemleridir. şeklinde konuştu.

Sadece sınav günü ve sonucunu düşünmeyin!

Sınav kaygısının gerçek performansı etkilediğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Kaygıya kapılırsanız, gerçek potansiyelinizin altında bir sonuç alırsınız. uyarısında bulundu. Taşkın, dikkat edilmesi gereken diğer noktaları şu şekilde sıraladı: Sınavdan önce uyku düzeninizi düzeltin, beslenmeye önem verin, beden ve rahatlama egzersizleri yapın, negatif düşüncelere takılmayın, odak noktanızı değiştirebiliyorsanız, sevdiklerinizle zaman geçirin. Son gün ders çalışmayın!

Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, sınav öncesi çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Sınav öncesinde ailelerin çocuklarına olumlu geri bildirimlerde bulunması gerektiğini vurgulayan Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, Sonuç yerine sürecin önemli olduğunu çocuğa anlatılmalı ve çocuk yaptığına değer verilmelidir. Sınav öncesi ve sonrası aileler destek olmalı, çocukları bir başkasıyla kıyaslamamalıdır. dedi. Ailelerin empati yaparak çocuklarının heyecanını anladıklarını belirtmeleri gerektiğini kaydeden Taşkın, Aileler çocuklarını cesaretlendirmelidir. Sonuç ne olursa olsun, çocuğunuzun sevildiğini bilmesi gerekir. Sınav gününde ailenin heyecanı sınavla ilgili olmamalıdır. Bilinmeden pozitif bir şekilde söylenen ‘sen yapabilirsin, sen en iyi liseye gidersin’ cümleleri çocuklarda büyük kaygıya neden olabilir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Sağlıklı ilişki için beş küçük adım

Sevgi, saygı, güven ve aidiyet gibi temel duyguları besleyen ilişkiler, zaman zaman anlaşmazlık, kırgınlık ve duygusal mesafelerle sınanıyor. Bu tür zorluklar her ilişkide kaçınılmaz olsa da başa çıkmak mümkün. Kadıköy Florence Nightingale Tıp Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tilbe Sönmezler, sağlıklı ilişki için beş adımı anlattı.

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Uzmanından uyarı: Burun içi eğriliği sanıldığı kadar masum değil

Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Su yerine 3 litre kola içti! Yaşadıkları korkunç, günlerdir rekor kırıyor: ‘Tarlaya dönmüş’

Her gün aralıksız tam 3 litre kola içti. Kısa süre sonra dayanılmaz böbrek ağrılarıyla hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından mesanesinden çıkanlar, sosyal medyada 8,5 milyon kişi tarafından izlenerek adeta viral oldu. Gazlı içecekleri su gibi tüketen adamın yaşadıklarını paylaşan doktoru, korkunç gerçeği gözler önüne serdi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.