Artık hiçbir hesap güvende değil! Milyarlarca kullanıcının giriş bilgileri ele geçirildi

İnternet Ortamında Dev Boyutta Veri Sızıntısı!

Güvenlik uzmanları, online platformlarda dudak uçuklatan bir veri sızıntısını gün yüzüne çıkardı.

Webtekno’nun aktardığı habere göre, devlet kurumlarından sosyal medya platformlarına kadar birçok hesabın giriş bilgilerinin bulunduğu bu veri sızıntısında toplamda tam 16 milyar kullanıcı kaydının olduğu belirtiliyor.

2024 yılının başından bu yana yapılan incelemeler sonucunda, milyonlarca hatta bazılarının milyarlarca kayıt içerdiği 30’dan fazla veri seti tespit edildi.

Bu verilerin çoğunun, kötü amaçlı yazılımlar aracılığıyla ele geçirilen kullanıcı adı ve şifrelerden oluştuğu düşünülüyor. Hatta bazı setlerde en küçük olanı bile 16 milyar kullanıcı bilgisini içermekte.

Çeşitli Platformlar Etkilenmiş Durumda

Veri setlerinde yer alan bilgiler genellikle URL, kullanıcı adı ve şifreden oluşuyor. Bu yapı, çağdaş bilgi hırsızlığı yazılımlarının veri toplama yöntemleriyle örtüşüyor. Popüler platformlar arasında Apple, Google, Facebook, GitHub ve Telegram gibi servislerin kullanıcı bilgilerinin bu sızıntılarda yer aldığı belirtiliyor. Ancak verilere kısa süreli bir erişim sağlanmış olması, bu bilgilerin elinde bulunan kişiler hakkında net bir bilgi vermemekte.

Banka Uygulamaları ve Devlet Servisleri de Tehlikede!

Bu sızdırılan veriler, sadece e-posta veya sosyal medya hesaplarını değil, aynı zamanda banka uygulamalarından devlet kurumlarına kadar birçok platformu etkileyebilir. Kötü niyetli kişiler, bu bilgilere sahip olarak hesaplara erişebilir, kimlik hırsızlığı yapabilir veya kullanıcıları yanıltarak daha fazla bilgi toplayabilir.

Kimler Risk Altında?

Özellikle aynı şifreyi birden fazla platformda kullanan kullanıcılar için risk daha da büyük. Bu sebeple güçlü şifreler belirlemek ve olabildiğince iki faktörlü doğrulamayı aktif hale getirmek son derece önemli.

Bu tür büyük çaplı sızıntıların, kimlik hırsızlığı, hesap ele geçirme ve hedefe yönelik dolandırıcılık gibi saldırılara zemin hazırlayabileceği belirtiliyor.

Özellikle iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullanmayan hesapların büyük tehlike altında olduğu vurgulanıyor.

Related Posts

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

Dünya genelinde arı popülasyonlarının dramatik şekilde azalması, tarımsal üretimi tehdit ederken, bilim dünyası bu krize yenilikçi bir çözümle yanıt veriyor: Robot arılar. Polenleme süreçlerini taklit edebilen bu minyatür teknolojik harikalar …

HDMI 2.2 resmen duyuruldu: 16K çözünürlük desteği

İlk kez Şubat ayında düzenlenen CES fuarında açıklanan HDMI 2.2 standardı nihayet resmiyet kazandı. HDMI Forum tarafından tamamlanan yeni sürüm, daha önce ortaya çıkan sızıntıların çoğunu doğruluyor.

Uzay yarışına damga vuracak gelişme: Yeniden kullanılabilir roket testi geçti

Çin’in önde gelen ticari roket firması LandSpace, yeniden kullanılabilir Zhuque-3 roketinin ilk aşama itki sistemine yönelik kritik bir yer ateşleme denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Bu önemli gelişme, roketin 2025 yılı için planlanan ilk uçuşuna …

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

iOS 26’nın yeni pil modu tüm iPhone’larda çalışmayacak

6G ne zaman çıkacak? İşte kullanıma sunulması beklenen tarih

5G daha Türkiye’de yaygın değilken, dünya 6G çalışmalarını hızlandırıyor. Nokia’ya göre önümüzdeki 5 yıl içinde karşımıza çıkabilir.

Yasal işlem başladı: Yapay zekâ sadece giyinik hizmet verecek

Meta, yapay zekâ ile kıyafet manipülasyonu yapan uygulamalara karşı düğmeye bastı. Şirket, kullanıcıların izni olmadan fotoğraflarda yapılan ‘çıplaklık manipülasyonuna’ sebep olan uygulamaya karşı uluslararası çapta yasal süreç başlattı.