KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Bankacılık Sektöründe Kredi ve Mevduat Değişimleri: Haftalık BDDK Raporu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, 18 Nisan tarihinde bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi önceki haftaya göre 41 milyar 758 milyon lira artarak 18 trilyon 41 milyar 755 milyon liraya ulaştı.

Bankacılık sektöründeki toplam mevduat ise bankalar arasında da dahil olmak üzere geçen haftaya kıyasla 276 milyar 833 milyon lira artarak 21 trilyon 549 milyar 661 milyon liraya çıktı.

Tüketici Kredilerinde Azalma

18 Nisan itibarıyla tüketici kredileri tutarı, 2 milyar 742 milyon lira azalarak 2 trilyon 204 milyar 161 milyon liraya geriledi. Bu miktarın 554 milyar 957 milyon lirası konut, 63 milyar 842 milyon lirası taşıt ve 1 trilyon 585 milyar 363 milyon lirası ise ihtiyaç kredilerinden oluşmaktadır.

Aynı dönemde taksitli ticari kredilerin tutarı 10 milyar 390 milyon lira artarak 2 trilyon 563 milyar 759 milyon liraya yükseldi. Bankaların bireysel kredi kartı alacakları ise yüzde 1,4 azalarak 1 trilyon 977 milyar 814 milyon liraya geriledi.

Bireysel kredi kartı alacaklarının 690 milyar 567 milyon lirası taksitli, 1 trilyon 287 milyar 246 milyon lirası ise taksitsiz borçlar şeklinde listelendi.

Yasal Öz Kaynaklarda Artış

18 Nisan itibarıyla bankacılık sektöründe takipteki alacaklar önceki haftaya göre 9 milyar 443 milyon lira artarak 375 milyar 554 milyon liraya yükseldi. Bu takipteki alacakların 271 milyar 681 milyon lirasına özel karşılık ayrıldı.

Aynı dönemde bankacılık sisteminin yasal öz kaynakları 28 milyar 487 milyon lira artarak 3 trilyon 804 milyar 993 milyon liraya çıktı. Kısa ve orta vadeli yabancı kaynakların bakiyesi ise 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya geriledi. Bu durumda, kısa ve orta vadeli yabancı kaynakların toplam mevduatın yüzde 3,28’ini oluşturduğu görülmektedir.

Related Posts

IEA Başkanı’ndan kritik mineral tedarikinde “tekelleşmenin” engellenmesi çağrısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, temiz enerji teknolojilerinin imalatında kullanılan bakır ve çinko gibi kritik minerallerin tedarikinin bir veya iki ülkenin tekelinde olduğunu söyleyerek, “Temiz enerjide çeşitlilik olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Belli bir ülke, bu kaynakların çok büyük bir kısmını eli altında tutarsa, bu gerçekten önemli bir risk olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık açıkladı: Bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik destekleme ödemelerinin başlatıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, sürdürülebilir üretim için yapılan desteklerin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Dev teknoloji şirketinin yeni adresi belli oldu: Çin dönemi sona eriyor!

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimi teknoloji devlerini yeni arayışlara itiyor. Apple, üretimde rotayı Hindistan’a çevirmeye hazırlanıyor. Bu adım küresel elektronik dengelerinde değişime işaret ediyor.

15 milyon dolar yatırım yaptı

İDO, 15 milyon dolarlık yatırımla filosuna 4 yeni arabalı vapur eklediğini duyurdu.

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: ‘Kapsama problemi yaşamadık’

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan, köprülerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan enflasyon ve faizlere ilişkin net mesaj

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Sıkı para politikası duruşuna ilişkin kararlılık, iç talebin yavaşlaması, Türk lirasındaki reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşme yoluyla dezenflasyon sürecini güçlendiriyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir